Kajaani, Finland, april 2013

En spennende fototur til Nord-Finland, langt inn mot den russiske grense. Vi var fire personer som tok turen for å fotografere bjørn, ulv og jerv. Vi satt i trygge, små kamuflasjehytter fra tidlig kveld til lyse morgen og var heldig å få oppleve at ci fikk tatt mange eksopneringer av de tre artene pluss at det kom noen småfugler imellom som også ble foreviget. En opplevelsesrik tur.

Bjørn

Ulv

Jerv

Høstbilder fra Dørålen

Det er en selvfølge for meg å være med på de årlige fotohelgene i Dørålen i første halvdel av september. Årets helg ga oss en fantastisk lørdag hvor sola var enerådende på den blå himmel etter en kald natt med minus syv på gradestokken tidlig morgen. Deler gjerne noen av de spennende syn som møtte oss og som ble festet til brikken i det samarbeidsvillige kameraet med tilhørende forskjellige objektiver.

Melhusportretter

Pensjonert lærer og rektor Per Braseth er et av portrettene jeg har med på utstillingen Melhusportretter. Han var min naturfaglærer det ene året jeg gikk på Melhus realskole i året 1965/66.

Etter invitasjon har jeg for tiden en fotoutstilling med Melhusportretter i Melhus Bibliotek i Rådhuset som skal stå frem til 19. mai. Det er 12 portretter av mennesker med bakgrunn i sport, musikk, kultur til vanlige hverdagsmennesker i forskjellige aldre. Bildene er i 50 x 70 cm format i sort/hvitt.

Denne fotoutstillingen vil bli avløst av 12 av mine naturbilder i farger og i samme format, bilder som skal stå i tre uker frem til 16. juni.

Åpningstidene for biblioteket er vanlig dagtid med utvidet åpningstid på mandag og torsdager til kl. 19 og lørdager fra kl. 10 – 15.

Ta gjerne kontakt om evt spørsmål om utstillingen eller andre ting vedr. foto.

Mine neste prosjekter på naturbilder er to turer med BIO-foto, en åpen forening for naturfotografer. Den første er en ørnesafari til Smøla 13. – 15. mai, den neste er en fotosafari til Island i tidsrommet 18. – 26. juni.

Hei og velkommen til min nye nettside

I hele mitt 58 årige liv har Lundamo i Sør-Trøndelag vært det fine hjemstedet mitt. Og siden jeg som åtteåring tok det første bildet av en brannbil, har jeg beholdt fotobasillen i meg. Med mine to digitale kameraer, et Nikon 200 D og det helt nye Nikon 700 D med forskjellige objektiver, alt fra 14-24 mm, 2,8 og opptil 80-200 mm, 2,8, skal det ikke være fotoutstyret som står i veien for å kunne ta et godt bilde.

Nettsiden er inndelt i de fire forskjellige interessefeltene jeg har for foto, og for alle disse områdene tar jeg også på meg oppgaver for fotoforedrag. Jeg har også med et område for sykdommen Alzheimer, en sykdom min kjære kone Anne Kari er rammet av, en følelsesmessig og vanskelig del av livet som mange rammes av.